recept met gedroogde tonijn , mojama en Brood.
Voorgerecht:
Ingrediënten:
36 kerst tomaatjes
5 groene paprika’s
3 rode uien
¾ bos verse blad peterselie
4 eieren
250 gr mojama
Opgevangen tomatensap
3 teentjes knoflook
4 el rode wijnazijn
10 el olijfolie
Zout en peper
Pa amb tomaquet
6 sneden boerenbrood
2 vlees tomaten
Olijfolie
Zeezout
Bereiding
Halveer de tomaatjes en verwijder de zaadjes boven een kom om het sap op te vangen. Zeef het sap.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaden en hak ze grof.
Schil de uien en snijd ze in dunne plakjes.
Hak de peterselie grof.
Kook de eieren hard en hak ze grof.
Snijd de mojama in 84 dunne plakjes.
Wrijf de knoflook met wat zout in een vijzel fijn.
Meng het opgevangen tomatensap met de knoflook en de azijn. Klop er de olijfolie door en breng op smaak met peper en zout.
Doe de tomaten, paprika’s, uien en de helft van de peterselie in een grote schaal en giet er de dressing overheen.
Schud het geheel goed om.
Garnering:
2 citroenen
48 kleine olijven
Snijd elke citroen in 6 parten
Serveren:
Leg op elk bord wat salade. Schep er wat ei doorheen.
Leg op elk bord 7 plakjes mojama en versier het geheel met Spaanse olijven en de rest van de blad peterselie.
Leg er een partje citroen bij.
Serveer er pa amb tomaquet bij.