Heerlijke Tapa gemaakt met mojama. Snel te maken voor een maximum resultaat.
Ingrediënten :
- mojama
- tomaat
- pijnboompitten
- olijfolie virgin extra
- ketjap manis
- oregano
- zout
Bereiding :
Snij een aantal plakken mojama ( ter dikte van het mes , 2 a 3 mm dik )
leg deze lapjes in een dun laagje olijfolie virgin extra zodat de mojama goed de olie opneemt.
Vervolgens snij een tomaat in hele kleine stukjes, doe deze vervolgens in een kom waar ook enkele pijnboom pitten een flinke scheut olijfolie, snufje zout , oregano en een paar druppeltjes ketjap manis gedaan word. Vervolgens roer dit alles goed door elkaar.
Neem de lapjes mojama uit de olie en laat ze even uitdruipen en leg er vervolgens een streep van het gemaakte mengsel erop.
Klaar is de tapa.
De pijnboompitten kunnen rauw gebruikt worden maar kunnen als variatie ook heel even gebakken worden in een dun laagje olijfolie alvorens te gebruiken.
Dit recept is zeer makkelijk te maken, echter zeer voorzichtig met de ketjap manis, deze is zeer zoet en kan dus overheersen, heel weinig gebruiken dus. Kwestie van uitproberen.
Hoeveelheden zijn op gevoel naarmate men plakjes mojama snijdt.
gebruikte producten uit de webshop :