El Burgo in de provincie Malaga

El Burgo in de provincie Malaga

El Burgo is een dorpje gelegen in het natuurpark Sierra de las Nieves

Deze mooie plek is bewoond door veel culturen, de Kelten waren hier al te vinden, de Carthagenen bouwden hier een wachttoren. Tijdens de tijd van de Romeinse keizer Trajanus was dit een halteplaats langs de weg van Malaga naar Acinipo ( bij Ronda ) .

Vlakbij is ook nog een brug te vinden die zijn oorsprong vind in die Romeinse tijd.

Zoals zo vaak in Andalusië was ook hier de Moorse tijd de grootste periode uit dit dorp.  Het behoorde tot het rijk van de Mozarabische heerser Omar Ben Hafsun welke de heersers van het kalifaat in Cordoba een moeilijke tijd bezorgde vanuit zijn hoofdstad Bobastro.  El Burgo behoorde tot de verdedigingslijn van zijn rijk gezien de strategische ligging.  Aangezien hij de strijd verloor verviel dit dorp onder het gezag van Malaga welk tot Cordoba behoorde.  Het dorp viel in die roerige tijd vaker onder ander bewind . Zo werd het in 1362 veroverd door de christelijke soldaten welke het weer verloren aan de Moren slechts 6 jaar later.

Doordat het  dorp de communicatie tussen Malaga en Ronda onmogelijk maakte was het van belang deze plek terug te veroveren.  Uiteindelijk werd het voor het laatst in 1485 twee weken na de val van Ronda veroverd door de christelijke legers.  In 1505 begint de constructie van de huidige kerk ,  ook zijn er her en der nog duidelijke resten te zien van het kasteel welk stamt uit de XVI eeuw.  Door zijn ligging in het natuurpark is dit dorp geliefd bij natuurliefhebbers welke hier lange wandeltochten maken.  een machtig mooi gebied op niet zo een grote afstand van de bekende Costa del Sol.  Tip : reis via El Burgo naar Ronda. De weg is adembenemend mooi en zeer divers. Natuurlijk is het eindpunt Ronda ook zeer de moeite waard.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant