Patatas Rebozadas

Patatas Rebozadas

Patatas Rebozadas is weer eens wat anders dan een gewone aardappel

Rebozar is het Spaans woord voor paneren , iets wat we met aardappel niet echt kennen. Dus waarom niet ;-) . Onderstaand recept laat een variant zien hoe het kan.

Ingrediënten : 

Aardappel

Olijfolie virgin extra

knoflookpoeder

peterselie / Provençaalse / chilipeper ( optie ) 

paneermeel

meel

ei

Bereiding : 

Men voldoende paneermeel met peterselie ( of Provençaalse kruiden ) en een koffielepel knoflookpoeder. Een fijngehakte chilipeper is optie.  Hoeveelheid is per bodem soepbord met paneermeel.  Snij vervolgens de aardappels in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik , doe deze in een kom en voeg zout naar smaak toe. Goed mengen.  Haal deze schijfjes door het meel om ze daarna in een bord te leggen waar het ei in ligt. vanuit daar gaat de schijf naar het paneermeel en vervolgens naar de ketel met een laagje olijfolie dat al op temperatuur is. Bak ze mooi bruin en klaar !

Smakelijk eten ! 

Ook interessant