Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack

Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack

Geroosterde Kikkererwten, een gezonde snack


Ingrediënten :

200 gram kikkererwten

1/4 theelepel gerookte paprikapoeder picante of agridulce



1/4 theelepel cayennepeper

1/4 theelepel oregano

½ teentje knoflook zeer fijn gesneden

wat zout naar smaak

olijfolie virgin extra ( 2 eetlepels )

Bereiding :

Meng alle kruiden met de olijfolie virgin extra en breng het geheel op smaak met een beetje zout. Proef of je het mengsel pikant genoeg vind.
Een dag eerder hadden we al de kikkererwten in een ketel met water gezet om ze te laten weken. De dag erna koken we ze tot ze mooi zacht zijn. Vervolgens spoelen we de kikkererwten onder koud stromend water schoon drogen ze vervolgens goed in een droogdoek.

Nu mengen we ze goed door de eerder gekruide olie en verdelen ze over een bakplaat. Zet die bakplaat 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en roer om de 15 minuten de kikkererwten goed om. 45 minuten is echt het maximum, soms even een erwt eruit halen om te testen of ze niet te hard worden.

Klaar is deze heerlijke en gezonde snack

Dit recept hebben we gevonden op de site www.bijzonderspaans.nl en met toestemming van Didi hier geplaatst. We hebben het recept lichtelijk aangepast maar in basis is het het recept van Didi waarvoor dank.

 

Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel : 

spaanse kikkererwten biologisch

 

spaanse olijfolie virgin extra

Ook interessant