Papas aliñás

Papas aliñás recept

Papas aliñás

Een klassiek en bijna standaard gerecht in bijna elke tapas bar in Andalusië is papa aliñás. Ooit ontstaan omdat het niet alleen zeer makkelijk te maken is maar ook heel goedkoop is. Zoals zo vaak bestaan er varianten van elk Spaans recept , zo dus ook bij deze.

Ingrediënten :

Een vastkokende aardappel of krieltje is ook goed.
Spaanse Virgin Extra Olijfolie
zout
3 stronkjes bosui
peterselie
knoflook ( optie )

Bereiding :

Kook de aardappel tot deze net gaar is, haal deze dan uit het water en laat hem even afkoelen. Zolang tot deze in kleine stukjes te snijden is. Een krieltje is dit makkelijker bij want die hoeft men vaak maar in het midden te snijden of in drie delen.

Snij de bosui zo fijn als mogelijk net als peterselie en knoflook ( optie )

Meng vervolgens twee eetlepels Spaanse olijfolie virgin extra met 1 deel wijnazijn en voeg daar het eerder gesneden mengsel van bosui, peterselie en knoflook aan toe. Beetje zout naar smaak en goed mengen. Dan de stukjes aardappel er goed doorheen roeren , voorzichtig want we willen de aardappel niet stuk maken. Als de aardappel nog enigszins warm is neemt deze beter het mengsel op in de smaak. De hoeveelheid ligt in verhouding van 3 olie en 1 deel wijnazijn. Zorg dat de aardappels goed "nat" zijn van het mengsel. Dus afhankelijk van de hoeveelheid x keer die hoeveelheid.

Het beste is het om koel op te dienen, kamertemperatuur is ook prima. Uit koelkast is minder gewenst daar de aardappel dan enigszins “uitdroogt”.

Eet smakelijk !

Gebruikte producten van de Spaanse Winkel :

spaanse olijfolie virgin extra

 

spaanse kruiden ajo en perejil

Ook interessant