Erwten zijn bij iedereen bekend, echter dit recept is minder bekend al was het maar dat het uit de regio Malaga stamt dank zijn typische andere ingrediënten zoals amandel en knoflook.
Ingrediënten :
150 gram erwten
2 tentjes knoflook
20 amandelen
1 snee brood
Olijfolie virgin extra
1 Ei
Zout
Glas wijn , Glas water
Bereiding:
Dop de erwten of als het seizoen er niet is gebruik dan dieprvrieserwten ( hebben geen suiker toegevoegd zoals die in blik ) . Snij de knoflook fijn en fruit deze samen met de Amandelen en de snee brood in een ruime laag olijfolie. Goed opletten want de amandelen mogen niet verbranden. Net daarvoor ( mooi goudbruin ) haalt men alles van het vuur af en doet men het samen met het water en de wijn imiddels een blender fijn maken. Dan die massa weer terug in de ketel op laag vuur en voegt men de erwten eraan toe. Maak een kuiltje in het midden alwaar dan het ei gebroken in "gelegd" word. Dan op laag vuur wachten tot het ei klaar is.... Warm opdienen en smullen maar :-)