Kikkererwten met panceta, verrassend lekker recept
Eenvoudig en snel te bereiden , heerlijk van smaak en voedzaam
ingrediënten voor 3 personen :
125 gram kikkererwten
1 ui
2 plakken panceta / ontbijtspek van ongeveer een halve centimeter dik
olijfolie virgin extra
peper
zout
Bereiding :
zet de kikkererwten een dag van te voren in een bol met water inclusief een soeplepel zout
De dag erna giet de kikkererwten af en spoel ze af met schoon water. vervolgens kook de kikkererwten minimaal een uur in water. Test de kikkererwt of ze zacht genoeg is. indien niet kook zolang totdat ze zacht is. ( middels een snelkookpan gaat het veel sneller ).
Zodra de kikkererwt zacht is giet ze af middels een vergiet. Snij een ui fijn en bak deze in een beetje olijfolie zolang tot deze zacht is. Zodra de ui zacht is voeg de in kleine blokjes gesneden panceta / spek er aan toe, bak het geheel tot de panceta krokant is. Vervolgens voeg de kikkererwten toe , goed roeren en op het laatste een beetje zwarte peper erbij. Laatste keer roeren en smakelijk eten !
Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel :