Spinazie creme  met groenten
Featured

Spinazie creme met groenten

Spinazie is een bekend product en dit is ook zo in de Spaanse keuken.

Zoals altijd is het iedere dag weer een uitdaging wat vandaag weer op tafel te zetten zonder in herhaling te vallen. Natuurlijk als je bezoek krijgt wil men vaak extra moeite doen om eens eens wat anders op tafel te zetten. Dit recept is daarvoor perfect, het is namelijk anders dan meest bekende recepten en hiermee zet je wat lekkers en

bijzonders op tafel met dit bekende product. Tevens is het niet al te moeilijk te maken. Gebruik zoveel mogelijk verse producten om een zo goed mogelijk smaakvol resultaat te krijgen. 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

1 prei

1 grote ui

8 teentjes knoflook

1 ietwat grotere aardappel

300 gram spinazie bladeren

1 appel

250 gram Champignons

8 groene asperges

2 sneetjes brood

Olijfolie virgin extra, gemalen komijn , zout en peper

 

Bereiding :

Bereiding :
Snij de prei , zonder blad, in dunne schijfjes , de helft van de ui en 2 teentjes knoflook en fruit dit samen in 4 eetlepels olijfolie. Zodra de ui en prei zachter zijn, voeg er de in kleinere stukken gesneden aardappel en gewassen spinazie blaadjes aan toe, samen met genoeg water, zodat alles "onder" water staat. Voeg dan een koffielepel gemalen komijn toe evenals peper en zout ( naar smaak ). Laat dit zolang koken tot de aardappel zacht is en zet dan het vuur uit. Mix dan alles met een staafmixer tot een vloeibare massa. indien deze te dik is kan er water worden toegevoegd tot de gewenste vloeibaarheid bereikt is. Zet het apart.


In de tussentijd snij de overige 6 teentjes knoflook in dunne schijfjes en fruit deze in voldoende olijfolie tot ze net niet zwart zijn, bruin dus. Haal ze dan uit de olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij dan de korst van het brood en snij dan de rest in kleine blokjes en bak deze in de olijfolie waar men net de knoflook in gefruit heeft lekker bruin. haal ook deze dan weer uit de olie en laat ook het brood uitlekken op keukenpapier.
Snij de andere helft van de ui en de appel in grote stukjes zonder klokhuis de de champignons in reepjes en de groene asperges. In een andere pan doet men eerst een laagje olijfolie. Zodra deze heet is voeg er de net gesneden andere helft van de ui in samen met de appel, champignons en de groene asperges.

Zodra dit warm is voeg in een dieper bord eerst wat van de eerder gemaakte spinazie crème ( eventueel opgewarmd in de magnetron indien deze is afgekoeld ) met dan in het midden wat groenten en daarom heen enkele gebakken stukjes brood en schijfjes knoflook, eventueel afronden met een "streepje" olijfolie .

Eet smakelijk

Gebruikte producten uit onze webshop : 

spaanse olijfolie virgin extra

 

bio knoflook in olijfolie

 

Ook interessant