Spaanse saus van ñora pepers is een heerlijke saus
Ñora peper word veel gebruikt in de Spaanse keuken. Er bestaan vele soorten saus gemaakt met de heerlijke ñora peper. Deze variant is een eenvoudige saus die zeer snel klaar is.
Ingrediënten :
3 gedroogde ñora pepers
1 teentje verse knoflook
Olijfolie virgin extra
25 stuks hazelnoten
Bereiding :
Zet de ñora een dag van te voren in een bakje water zodat alles goed zacht word. De dag erna haal het steeltje met alle pitjes uit de ñora peper. Snij de pepers zo klein als mogelijk, gebruik het beste een blender omdat de gedroogde ñora moeilijk snijdbaar is. Snij een teentje knoflook fijn en doe dit samen met de fijngesneden ñora in een vijzel. Voeg er dan ook de hazelnoten aan toe en pers alles zo klein als mogelijk. Blijf er ook olijfolie aan toevoegen tot de saus de gewenste dikte / vloeibaarheid heeft.
Klaar is deze variant van ñora saus.
Vrij te gebruiken naar keuze, eventueel door pasta of bij een stukje vlees.