Patatas a lo pobre een typisch eenvoudig Spaans gerecht
Dit is een eenvoudig typisch recept uit de Spaanse keuken.
Ingrediënten :
1 kilo Aardappel
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote ui
100 gram spek / serranoham
zout
olijfolie
Bereiding : Snij de aardappel in schijfjes en besprenkel ze met een snufje zout. Verwarm een pan met en laag olijfolie net ze hoog als de dikte van een 2 a 3 aardappelschijfjes en voeg de aardappel er aan toe. Tevens voeg aan dit de eerder gesneden Paprika’s en ui aan toe. Laat dit geheel op middel vuur een minuut of 20 staan. Ondertussen snij het spek , wij gebruiken serrano ham in kleine stukjes. Bak het spek zonder iets ( heeft voldoende vet aan ) en indien serrano met een paar druppels olijfolie en reserveer dit voor later. Zodra de 20 minuten voorbij zijn schep het mengsel van aardappel en alles andere uit de olijfolie en laat het steeds uitlekken. Voeg er het spek of de serrano ham aan toen en klaar is dit eenvoudige lekkere Spaanse gerecht.
Als extra optie kunt U meer toevoegen, het meest voegt men in Andalusië een gebakken ei er aan toe.
Eet smakelijk !