zwarte knoflook pudding

zwarte knoflook pudding

Zwarte knoflook "pudding" . De vorm op de foto is afgekeken van de flan.

Flan is in Spanje en natuurlijk daarmee in Andalusië een pudding, maar word bijna altijd in de vorm gemaakt als op de foto.

Ingrediënten :


5 teentjes zwarte knoflook
1 kleine ui
1 Aubergine
½ prei
4 eieren
blik tonijn filet
50 milliliter Slagroom
olijfolie virgin extra
zout en peper

Bereiding :

 

Verhit een pan met een scheut olijfolie virgin extra, zodra de olie warm is voeg er de in kleine stukjes gesneden prei en ui aan toe en laat het op laag vuur pruttelen zolang tot alles mooi zacht is geworden. Ondertussen haal de buitenschil van de aubergine af en snij de aubergine in kleine blokjes , zout en peper erop en voeg dit toe aan het mengsel van ui en prei.

Laat het vervolgens ook meebakken tot de aubergine mooi zacht is.
Zodra het zacht genoeg is haal alles van het vuur af en meng de tonijn er goed doorheen. Laat het vervolgens afkoelen. Klop vervolgens de eieren en voeg deze samen met de slagroom toe aan het eerder gemaakte mengsel van Aubergine, prei en ui. Voeg er ook de in kleine stukjes gesneden zwarte knoflook aan toe. Goed roeren ! .

 

Gebruik kleine vormpjes en smeer deze eerst een beetje in met olijfolie om later de flan er makkelijker uit te krijgen.
Vul deze vervolgens met het eerder gemaakt mengsel en zet dit au bain marie in de oven op 180 graden gedurende een drie kwartier. Hoe groter hoe langer het nodig heeft. Eventueel met een saté stokje erin prikken en indien het “droog” eruit komt is het goed.


Mocht de buitenzijde enigszins dreigen te verbranden maar de binnenzijde nog niet goed is helpt het om er een aluminium folie over heen te doen.

Vervolgens als het klaar is serveren met een beetje AliOli saus gemaakt met zwarte knoflook ( recept hier op de site ) en als optie een beetje peterselie voor een beetje ander kleurtje erbij . Eet smakelijk !

Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel : 

zwarte knoflook

 

spaanse olijfolie virgin extra

Ook interessant