Rosquillas met kaas en sinaasappel

Rosquillas met kaas en sinaasappel

Rosquillas met kaas en sinaasappel

Rosquillas is een “typisch” Spaans zoet. Deze vinden hun oorsprong tot zeker in de Arabische keuken in Spanje in de X eeuw. Die zelfde Arabieren hebben het vermoedelijk al eerder gemaakt. Misschien ook wel weer gezien bij de Romeinen want ook daar zijn geschriften gevonden waar men van soortgelijke recepten spreekt. Toen was het speciaal voor de Semana Santa ( de week voor Pasen ) , vandaag de dag zie je ze het hele jaar door in heel Spanje maar speciaal met de kerstdagen gaan vele oma’s aan de slag om tig varianten te maken voor de feestdagen.

Ingrediënten : voor ongeveer 50 stuks

800 gram patentbloem
2 Eieren
200 gram romige kaas type Mascarpone
8 gram gist
140 gram Sinaasappelsap
100 gram Zonnebloemolie
200 gram Poedersuiker
2 stuks schil van de sinas en 1 van de citroen.
Zonnebloemolie en Olijfolie om te bakken
kaneel, suiker en honing
Geraspte sinaasappelschil ( droog ) , eetlepel

Rosquillos con canela
Bereiding :
Neem een grote kom en voeg hier de eieren en de poedersuiker aan toe en klop de massa goed op om vervolgens sinaasappelsap , de geraspte sinaasappelschil , de mascarpone en de zonnebloemolie. Wederom goed roeren om dan de bloem met de gist samen aan toe te voegen. Na alles goed gemengd te hebben zolang dat er een vastere bol deeg ontstaan is de kom afdekken met een doek en minimaal 30 minuten laten rusten.

Neem een grotere ketel en voeg hier voldoende mengsel van zonnebloem en olijfolie aan toe. Tevens twee stuks schil van een citroen en sinaasappel, allen zonder het wit. Laat dit een tien minuten in de olie bakken op lage temperatuur. Neem de schillen er dan uit. Voordat die 10 minuten om zijn maak kleine rondjes van de massa.

Hou er rekening mee dat de massa opzet in de olie. Sommige maken een balletje ter grootte van een golfbal om deze dan plat te duwen en met een vinger een gat in het midden te maken. Weer anderen maken een lange dunne stengel om die dan rond te vormen. Is een beetje uittesten wat men het lekkerste vind. Hoe dunner hoe krokanter.

Deze rondjes dan bakken aan beide zijdes in de olie nog steeds op laag vuur, voorkom dat de olie verbrand. Zodra ze mooi goudbruin zijn laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Dep ze vervolgens of in poedersuiker of in een mengsel van suiker met kaneel of in honing. Klaar zijn de heerlijke lekkernijen. weer eens wat anders op tafel :-)

Rosquillos con miel

Gebruikte product uit onze eigen webshop : 

honing bloemen

 

spaanse olijfolie virgin extra

Ook interessant