Mandarijnencake met chocolade

Mandarijnencake met chocolade

Mandarijnencake met chocolade . Heerlijke cake gemaakt van Spaanse mandarijnen overdekt met een laagje chocolade

Ingrediënten voor 1 cake :

200 gram bloem

200 gram suiker

1 zakje gist ( poeder )

100 ml olijfolie virgin extra

200 gram chocolade. Puur of melk naar smaak

2 eieren

zout

3 mandarijnen

Melk

Bereiding :

klop de eieren samen met de suiker tot een mooie gladde massa waar de suiker helemaal is in opgelost. Voeg het sap van 2 mandarijnen samen met de olijfolie toe en roer weer zolang tot een gelijk mengsel.

Meng de bloem samen met de gist en een snufje zout om dit vervolgens al roerende toe te voegen aan het mengsel van ei. Ontvel de laatste mandarijn en snij de partjes ook nog eens in kleine stukjes en roer dit ook door het mengsel. Vet vervolgens een cake vorm in met boter om dan de cakevorm te vullen . Plaats dit in een eerder voorverwarmde oven van 180 graden en laat het het minstens 40 minuten in de oven. De cake is klaar als men een satéstokje naar het midden kan steken en eruit halen zonder dat er iets aan blijft hangen. Haal de cake dan uit de oven en laat het afkoelen.

Verwarm vervolgens een klein beetje melk ( bodempje in pannetje net hoog genoeg als de reep chocolade is ) en voeg er al roerende de stukjes chocolade aan toe. Zolang dus tot de massa mooi egaal is. Haal de cake ondertussen uit de vorm en plaats deze op een groot bord. Giet er vervolgens de chocolade overheen en laat alles afkoelen.

Zet vervolgens de koffie machine aan en maak een of meerdere kopje koffie, snij de cake aan en geniet !

 

Gebruikte producten uit de Spaanse Winkel : 

spaanse olijfolie virgin extra

Ook interessant