Torremolinos in de provincie Malaga

Torremolinos in de provincie Malaga

Torremolinos is een van de meest bekende dorpen in Andalusië

Dit heeft te maken met het feit dat er hier behoorlijk veel toerisme is heel veel Nederlandstaligen hier vakantie komen vieren en in het drukke centrum kan men terecht in bar Amsterdam, bar Valkenburg en zo verder en natuurlijk geen probleem om er bitterballen en friet met mayo te krijgen.

Wat minder bekend is dat hier het eerste hotel aan de gehele Costa del Sol werd geopend in 1927 en een paar jaar later al beroemdheden als Salvador Dalí en Picasso hier de vakantie kwamen vieren... Een goed begin dus, vanaf de jaren 60 ging het helemaal los hier met de opening van een reeks hotels en vlakbij een grote discotheek. De toenmalige Jetset kwam er ook naartoe en dit droeg bij aan de populariteit van dit dorp en omliggende en de streek explodeerde letterlijk in groei. Tevens opende hier in het dorp de allereerste gay bar van heel Spanje in 1962 !.  Het dorp is echter veel ouder dan die jaren 30 toen het hotel opende. In 1497 is er voor het eerst een geschreven tekst waar men spreekt over een wachttoren en molens om meel te malen welke gebruik maakten van het water van de zee. Daar komt dus die naam vandaan... Torre ( toren ) Molinos ( molens ) . Deze toren ( Torre de los Molinos) gebouwd voor het jaar 1300 staat er nog steeds, tussen de massa winkeltjes afdalende via de trappen naar het strand komt men er langs. In 1763 werd er hier een fort gebouwd op de heuvel om net als in de rest van Andalusië de kust te kunnen beschermen tegen invasie van ongewenste personen / legers. Dit kasteel is in 1898 gekocht door een rijke Engelsman welke hier zijn luxe residentie maakte en later op deze plek het eerste hotel opende....  Hotels zijn er ondertussen heel veel en de keuze is dus... reuze :-)  

torremolinos hotels

Prijzen, reviews, actuele informatie en beschikbaarheid in Torremolinos

Als je het niet erg vind dat het zwaar toeristisch is , altijd wat te doen dus, dan zit je best goed hier. Er zijn maar liefst 6 stranden zijn mooi en 7 kilometer aan boulevard. Voor de kids en de rest zijn er waterparken, krokodillenpark, botanische tuinen en veeeeel meer. Genoeg te doen dus en Malaga stad is vlakbij met de lokale trein.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant