Als er een gek komt

Als er een gek komt

In 2006 zitten we weer eens in Ronda en raken aan de praat met de echtgenoot van een zus van een kennis..... Zo gaat dat in Andalucia..

Hij hoort dat wij uit Nederland komen en begint opeens over een huis dat hij heeft buiten de stad Ronda.

Hij begint te vertellen dat het huis op een stuk grond ligt van 6000 m2 en er een zwembad bij ligt. Ik luister en denk in eerste instantie " ? " , tenslotte komt het onderwerp uit het niets ter sprake. 

Hij vertelt verder dat zijn huis te koop staat en dat hij dus een koper zoekt... Aha denk ik dus..... Dat is dus de reden. Weer een die denkt dat alle Nederlanders rijk zijn.... toch maar eens een bankafschrift meenemen....

In ieder geval, ik vind zijn verhaal over het huis interessant en moedig hem ook nog eens aan om er meer over te vertellen. Dat doet hij dus graag..

Het blijkt volgens zijn verhaal een machtig mooi huis te zijn met heel veel ruimte en kamers waardoor ik eigenlijk stiekum dat huis wel wil zien, want zo een "paleis" zie je niet vaak van binnen.... Overigens vraagt hij maar liefst 650.000 euro voor zijn buitenhuis.... niet niks dus..

Ik vraag of ik het kan zien want zo kan ik in Nederland beter over vertellen als ik iemand tegenkom die interesse heeft. Geen probleem dus. Samen met een Nederlandse vriend die op bezoek is gaan we er dus naar toe.

Het huis blijkt inderdaad op een groot stuk grond met een groot aantal bomen te liggen waardoor je in de hoogzomer mooi in de schaduw zit wat een pre is in de Andalusische bakoven in de zomer.

Het huis is niet echt een paleis te noemen zoals zijn verhaal het wel deed vermoeden. Ofschoon het een groot en ook degelijk gebouwd huis is doet het mij eerder denken aan de jaren 70 huizen in nederland qua stijl dan... Niets mis mee, maar 650 k is echt over de top.. Ook al ligt er een groot zwembad bij.

In ieder geval , hij vraagt me wat we ervan vonden en wij bleven beleefd. mooi huis dus..

Heel voorzichtig vraag ik hem waarom hij 650k vraagt want volgens mij is 500.000 al wat aan de hoge kant....  Mijn Nederlandse vriend  en ik vonden dat het huis max 300k waard was maar aangezien ik er al 150k van afhaalde wilde ik de Spaanse eigenaar nu ook weer niet beledigen.

" O , dat weet ik " zegt hij. " ik weet dat ik teveel vraag" .... ?? "waarom vraag je dan zo een overdreven  bedrag ? " vraag ik hem.

" nou zegt hij, voor als er een gek komt die het me geeft ! " .... " Ja hallo zeg ik hem, heel Ronda, nee wat zeg ik heel Andalucia denkt zo nu, die ene gek kan niet alles kopen.... jullie gaan zo helemaal kapot hier met jullie economie hier ! "

Waarop hij mij vol onbegrip aankeek en me zei dat zij dat niet ging gebeuren in Andalucia...... Hij heeft dus gelijk gekregen.... #not :-(

Overigens heeft hij het huis anno 2013 nog niet verkocht .....

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast