Het begin van de liefde voor Andalusie

In 1995 werden we in onze lokale pool biljart bar geconfronteerd met een grote groep vreemde taal sprekende jongeren.

Geen idee wat ze spraken maar ze waren er elke dag. Volgens de Cafe eigenaar sliepen ze boven en waren ze van een of ander project van de de EU voor werk ervaring op te doen.

Echter ze waren er elke dag ... welke werkervaring ? . Dus snel een praatje gemaakt.

Het waren tenslotte vooral meiden en de meeste waren zeer aantrekkelijk :-) , het bleek dat er 1 een beetje Nederlands sprak omdat ze familie in Dordrecht had. Via haar kwamen we er achter dat ze "gedumpt" waren in dit goedkoopste hotel in Valkenburg. Iemand had in Andalucia hun werkervaring beloofd via een EU project en ze waren dus gekomen. Tenslotte was toen ook al crisis en niet of nauwelijks werk in Andalucia.

Aangekomen bleek dat men wel voor slaapplek had gezorgd maar dat was het dan ook.....

Omdat wij weer Ivonne kenden die jaren in Spanje had gewoond, haar erbij gehaald met de vraag : "Ivonne, daar is een groep Spanjaarden en IETS klopt er niet en jij spreekt goed de taal " Ivonne was een goed mens en ze kwam. .. >>>>

Al snel bleek dat het dus goed mis was en dat er iemand dus zijn zakken aan het vullen was over de rug van deze groep. Het bleek al snel dat Ivonne goede contacten had. Niet alleen lokaal maar tot aan Brussel toe. Ze regelde nog snel wat werk voor de groep en gelijk ook nog even dat de slinkse jongen uit Spanje in Brussel van de lijst werd geschrapt om te voorkomen dat hij dit trucje weer zou herhalen.

De groep was blij en wij ( ik en een vriend ) werden uitgenodigd om op bezoek te komen in Andalucia. MAAR het moest wel de eerste week van september zijn. Waarom ?, dat was de mooiste tijd zeiden ze.... Ja ja, dat bleek later wel waarom..... We moesten naar de provincie Malaga gaan en dan naar de Stad Ronda.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast