Televisie in het Cafe

Televisie in het Cafe

Iedere Noorderling die in welk willekeurige bar in Andalucia komt valt meteen op dat er werkelijk ook overal een televisie hangt.

Liefst natuurlijk een zo groot mogelijke platte Tv.

De Televisie maakt deel uit van het Cafe. Vaak, bijna altijd staat er sport op ,met natuurlijk als hoofdzaak het Voetbal. Als je een voetbal hater bent heb je het dus zwaar in Andalusie. :-) 

Natuurlijk hoor je continue commentaren op datgene wat er gebeurd op die kijkbuis. Vooral met Voetbal lijkt het soms alsof je in het stadion staat.  Praten heeft weinig zin daar het geluid zo hard staat omdat anders het personeel van de zaak de wedstrijd niet kan volgen....

Vooral als Hollandes.... ( Nederlander ) heb ik een lange tijd moeten horen "sorry" maar ik ga van kanaal wisselen... ?? zei ik dan om vervolgens te zien dat op dat andere kanaal de wereld beker wedstrijd Spanje - Nederland werd herhaald ( voor de zoveelste keer !! ) .

Wat nog vreemder dan is dat ze iedere keer weer opnieuw die wedstrijd meemaken alsof ze hem voor het eerst zien !!  Ik bedoel, je weet toch wat er gaat gebeuren??? Is alsof je de film Titanic gaat kijken en je de film spannend vind..... Die boot gaat ten onder !!! Net zoals die wedstrijd de Spanjaarden wonnen... OOK in de herhaling !!

Maar het feit dat de televisie in de cafe hangt geeft al aan dat het een onderdeel is van de functie van het cafe. Het cafe is meer een soort buurthuis, waar men elkaar ontmoet en dus samen ook naar die herhaling kijkt

In het begin vreemd, maar na jaren in Andalucia te komen vindt ik het ook wel weer gezellig.

En als er niks verder van sport is zet men wat dan ook op die televisie. Hij maakt gewoon deel uit van het interieur .

Maar goed, de muur hangt toch al vol......

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast