Algarrobo in de provincie Malaga

Algarrobo in de provincie Malaga

Algarrobo is een klein dorpje in de provincie Malaga in de Axarquia streek

Het dorp is een klein en zeer rustig dorpje waar ongeveer 6000 bewoners rustig hun leven leidden ver weg maar toch dichtbij het drukke Malaga. Het is een oud dorpje dat zijn oorsprong wel moet danken aan de Moorse tijd. Het oude deel van het dorp heeft zeer smalle straatjes, bedoeld om zoveel mogelijk schaduw te geven in de hete zomers. De huidige vorm dankt het dorp dus aan de Moorse tijd maar ver daarvoor was er al bewoning. De Feniciërs waren zeer zeker hier want in de buurt van het dorp heeft men een begraafplaats gevonden uit die tijd. Echter vermoedens zijn dat het nog verder terug gaat. Het huidige dorp is gesticht door de Berberse troepen afkomstig uit het huidige Algerije. Hun naam was Ben-Tumi en daarmee is gelijk de verklaring van het nabijgelegen Bentomiz gevonden.

Met hun kwam de amandel en de rozijnen naar deze streek net als ook de zijde industrie wat hier net als in heel andalusie een bloeiperiode werd.

Het dorp is momenteel een typisch Andalusisch dorpje waar het leven nog authentiek is en men bijzonder vriendelijk is tegenover de enkele toerist die hier komt kijken.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant