Alhama de Granada

Alhama de Granada

Alhama de Granada is een vrij onbekend dorp op maar een uur van de kust.

Voor ons een van de mooiere dorpen in Andalusië.

Dit dorp ligt op een machtig mooie plek tussen imposante rotspartijen. Alleen de locatie al maakt het de moeite om er naar toe gaan. Dit wisten de mensen in de prehistorie al , toen was er al bewoning in de regio aanwezige grotten.

Het huidige Alhama is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan uit de Romeinse nederzetting Artigi, zekerheid heeft men echter niet, maar vermeldingen in geschriften en vondsten van de Romeinse aanwezigheid in de regio sterken deze aanname. Zo ook de Romeinse brug net aan de rand van het huidige Alhama. 

De echte groei ontstond in de Moorse tijd, de naam Alhama is verbasterd vanuit het Moors ( Al-Hamma ) wat zoiets als natuurlijke plek van warm water betekend.

Deze Moorse invloed is natuurlijk te herkennen aan de kleine straatjes en de Arabische baden, een mooi overblijfsel uit de Moorse tijd. In 1482 werd de stad veroverd op de moren en begon men al snel met de bouw van nieuwe gebouwen om de christelijke overheersing te laten blijken.

Leuk detail is dat er een kaart bestaat uit 1564 die Alhama laat zien en gemaakt door een Nederlander genaamd Hoefnagel.

Kortom , bent U in de buurt is het een leuk dagtripje om Alhama te gaan bezoeken

 GPS Coördinaten : 36.920254,-4.320374

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant