Almuñécar in de provincie granada

Almuñécar in de provincie granada

Almuñécar is DE badplaats van de Costa Tropical in de provincie Granada.

Deze plek is eigenlijk een ideale plek. De naam van de kust zegt het al, Costa Tropical.... Het weer is hier het hele jaar door aangenaam, zo aangenaam dat er zelfs tropische vruchten groeien. En natuurlijk vinden wij als mens dat dus ook aangenaam.

In het bronzen tijdperk wist de mens al dat het hier goed toeven was getuige de resten die men her en der gevonden heeft ( 1500 voor Chr ). Veel later kwamen ook hier de Feniciërs die zich hier vestigden en een kolonie genaamd EX starten. Die Feniciërs brachten zelfs de enigste bekende vaas van Farao Apophis I met inscriptie waar men verwijst naar deze Farao. Deze vaas is met andere artikelen te zien in de "grot van de 7 paleizen" Zoals zo vaak volgden de Romeinen de Feniciërs op en vestigden zich op die plek.  Van die Romeinen is in de regio nogal wat te vinden zoals meerdere Aquaducten en bruggen ( lees meer in categorie historie ).

 

Echter zoals bijna in geheel Andalusië kwam ook deze plek echt tot bloei tijdens de Moorse tijd. In 755 landde hier Abderramán I welke direct doorzag dat deze plek strategisch gezien perfect was. Snel werd hier dan ook een versterking gebouwd en door de zeer vruchtbare gronden en klimaat zorgde de streek voor het voedsel van een deel van het Rijk. Almuñécar groeide dan ook snel en werd zelfs tot de belangrijkste kuststad voor de heersers van Granada. Uiteindelijk was dit tijdperk in 1489 voorbij toen de christelijke koningen de stad veroverden.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant