Antas in de provincie Almeria

Antas in de provincie Almeria

Antas is een klein dorpje in de provincie Almeria

De streek rond dit kleine Spaanse dorpje is zoals op zoveel plekken in deze Spaanse provincie al bewoond sinds 1900 jaar voor Christus.  Ook de Romeinen hebben zich later hier gevestigd.

Her en der zijn resten gevonden van villa's uit die tijd. Natuurlijk hebben de Moren zich hier ook overal gevestigd. Het dorp dank zijn ontstaan aan die Moren. Het was echter niet vrijwillig, na de verovering van het nabij gelegen Vera door de Spaanse christelijke koningen ( 1488 )  konden de Moren kiezen, of naar Africa of naar het binnenland. Dat laatste deden ze en op een vruchtbaar stuk in de buurt stichten ze met 50 families het huidige dorp, toen Anmtas genaamd. Het dorp groeide en had zelfs een moskee. Echter werd ook dit dorp na de laatste grote opstand van de Moriscos in 1570 geheel vervangen door inwoners uit andere delen van Spanje.

In dit geval het nabijgelegen Murcia. Het Aantal inwoners liep langzaam terug tot ongeveer in de XX eeuw in de buurt mijnbouw een boost kreeg en daarmee economisch weer beter ging en meer mensen hier kwamen wonen. Vandaag de dag liggen er vlakbij enkele grote transportbedrijven welke bijdragen aan de huidige economie. Het dorpje is zeer stil . de foto's zeggen genoeg ;-) 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant