Archidona Malaga

Archidona Malaga

Archidona is een klein stadje gelegen in het midden van Andalusië.

Bijzonder aan dit stadje is het centrale plein genaamd Plaza Ochavada. Het is een achthoekig plein ontstaan door de bouw van de huizen erom heen waardoor men altijd wel een plekje in de schaduw heeft om te schuilen voor de hete zomer zon. Het plein is gebouwd volgens de Barok stijl, een voor Andalucia unieke bouwstijl.

Voor de rest heeft ook Archidona een historie die ver terug gaat waarbij alle culturen voorbij komen. Na de Romeinen kwamen ook hier de Moren en werd het Medina Arxiduna genoemd. Het was een machtige plek behorende bij de “Cora del Rayya” Uit de Moorse tijd zijn er vooral resten nog te vinden uit de laatste tijd gedurende de Nazari dynastie van 1232 tot 1462.

Dit zijn vooral delen van vestingmuren en resten van de Moorse burcht. Maar er is ook de enigste gesloten orde nog aanwezig in de provincie Malaga die gebouwd is op de resten van een Moskee. Boven op een berg vanwaar men van een mooi en ver uitzicht kan genieten.

Archidona is een leuke kleine stad waar men even moet stoppen als men in de buurt is om even rond te lopen en genieten van deze mooie en authentieke plek.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant