Balerma een dorpje aan de kust

Balerma een dorpje aan de kust

Balerma is een zeer klein dorpje omgeven door een zee van plastic.

In de jaren 50 lag dit dorpje , net als nu , rustig aan de kust echter doordat de laatste decennia het kassen gebied in deze regio sterk groeide tot momenteel wel 117 km2 is dit dorpje op de zee na volledig opgeslokt door die kassen. 

Het dorp is niet zo oud als de meeste dorpen in Andalusië. Pas ergens in de XVI werd op deze plek het dorp gesticht. Er was toen hier een kasteel en daarbij natuurlijk mensen welke dichtbij gingen wonen om zo bescherming te genieten van die burcht. door de eeuwen heen is die burcht met die bewoning verdwenen en bleef er dus dat kleine vissersdorpje over.

Later is vanaf de jaren 60 de tuinbouw gekomen en is het aantal mensen werkzaam in de visserij zwaar gereduceerd en bijna iedereen werkt er nu in de kassen. Het dorpje is niet echt mooi te noemen, het is duidelijk gewoon een woonplek voor de arbeiders van die kassen. Wel heeft men een groot bijna leeg strand met fijne kiezels waar het eigenlijk toch goed toeven is. Door die kassen komt er ook bijna niemand, vandaar de redelijk verlaten stranden in deze regio. Wel staat er een verdedigingstoren welke onderdeel uitmaakte van een heel netwerk langs de kust ter verdediging. Deze toren werd gebouwd in 1803. Niet ver van hier ligt een ietwat grotere vesting genaamd Los Baños de Guardias Viejas

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant