Baza in de provincie Granada

Baza in de provincie Granada

Baza is een zeer oude stad in de Spaanse provincie Granada

Deze stad is ontstaan in het Iberische tijdperk , de 4e eeuw voor Christus.  De naam Baza is verbasterd door de naam die de Iberiërs er aan gegeven hebben, Bastetania welke door de Romeinen weer Basti werd genoemd.

Later kwamen de Moren en deze noemden het Medina Bastha.  Deze plek was in het Iberische rijk zeer belangrijk gezien de zeer rijk gedetailleerde kunst uit die periode welke men heeft gevonden in Baza en de regio.  De komst van de Romeinen zorgde voor een perfectionering van alles en de eerste Romeinse weg in Spanje liep via Baza. De Moren bouwden een muur om alles heen ter versterking en bescherming. De stad werd enkele malen veroverd door de Spaanse koningen maar steeds weer namen de Moorse heersers de stad terug. De laatste keer was 1489 toen de stad blijvend in handen van de Spaanse koningen bleef. 

Zoals op zoveel plekken brak men ook hier de moskee af en bouwde op die plek een grote kathedraal. Naast deze werden er nog 8 andere kerken gebouwd en kloosters.  De stad die ooit rijk en belangrijk was is dat nu niet meer, de economie is landbouw en de winkels en andere ondernemers welke in de stad zijn. Het is ook wel te zien dat er ooit veel rijkdom was en dat nu minder is....  Desondanks vinden wij de stad best een bezoek waard.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant