Benalauria Malaga

Benalauria Malaga

Benalauria is een dorpje verscholen in de bossen van Andalucia

Dit pittoreske dorp ligt ten zuiden van de bekende stad Ronda op weg naar het zuiden.

Men rijdt door een adembenemend mooi gebied en ergens op een ongeveer 38 kilometer op de A 369 dient men een afslag te nemen naar beneden. Al slingerend gaat men dan door de dichte kastanjebomen bossen naar beneden en op het einde komt men dan in Benalauria.

het dorpje is echt de moeite waard om te stoppen. Behalve de zeer mooie uitzichten is het dorpje ook de moeite waard om even door heen te slenteren en het echte Andalucia te ervaren.

De nauwe straatjes met de oude kerk uit 1794, een oude olijfmolen en vele mooie dorpsgezichten met mooie uitzichten over het dal maken het compleet.

Ook de historie van Benalauria gaat minimaal terug tot de Moorse tijd, daar is geschreven bewijs van. Ouder zijn vermoedens maar weet men niet zeker. Dit omdat vlakbij een oude Romeinse weg liep en ook van de Visigoten bewijs van aanwezigheid is gevonden in de streek. Zoals gezegd in de Moorse tijd is deze plek beschreven door Berberse volk Banu -l-Hawariyya welke ook de naam hebben gegeven aan deze plek. Ook hier werden de Moren verdreven door de christelijke koningen en ook hier kwamen ze in de jaren erna in opstand. Zo is er een geschreven bewijs dat men in 1492 een rechtbank had opgesteld om Moren die in opstand waren gekomen te berechten, en in 1501 was er wederom een opstand die het aantal bewoners reduceerde van 45 naar 28.... Uiteindelijk was de laatste grote opstand in 1568.

Overigens word in dit dorp elk jaar opnieuw de strijd nagespeeld in het dorp die hier plaatsvond in 1501. ( absoluut de moeite waard om te bezoeken ).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant