Benameji in de provincie Cordoba

Benameji in de provincie Cordoba

Benameji ligt in de provincie Cordoba

Het is een klein dorp van een ongeveer 5000 inwoners. Hier staat de tijd nog stil. Het dorp is niet toeristisch en veel is er ook niet te zien. Iedereen kent iedereen en als toevallige voorbijganger word je natuurlijk al snel herkend.

In de IX eeuw waren ook hier de Moren al welke er een versterkte burcht bouwden die door de jaren steeds werd uitgebreid om vervolgens weer door de christelijke soldaten in 1240 veroverd te worden. Toen werd het dorp Benamexir genoemd. De eerstvolgende 200 jaar waren vervolgens zeer roerig daar het dorp over en weer steeds weer werd veroverd tot uiteindelijk in 1487 definitief in christelijk handen.

Dit kleine op het oog onbelangrijke dorp werd zelfs bezocht door niemand minder dan koning Felipe V. In 1729 besloot deze zijn gehele hofhouding te verhuizen naar Sevilla en op weg daar heen kwam men bij Benameji.  Het gevolg van de koning besloot eerst de weg te maken opdat de koning en de rest waardig verder kon reizen. En zo kwam het dat de Koning in dit dorp op bezoek is geweest.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant