Benaojan in de provincie Malaga

Benaojan in de provincie Malaga

Benaojan is een klein dorpje halverwege een bergrug in de provincie Malaga

Dit dorpje ligt vlakbij de bekende natuurlijke grot "la cueva de la pileta" en "la cueva del gato" , beide waar resten van bewoners uit de prehistorie gevonden zijn inclusief wandtekeningen.

Rondom het dorp ligt een berg gebied met daarbij veel bosgebieden. je zit hier midden in de natuur en rust.  Ook hier kwamen zo ongeveer alle grote beschavingen door de eeuwen voorbij, van Feniciërs, Romeinen , Visigoten, naar de Arabieren en de christenen. De huidige naam Benaojan dankt het dorpje aan de voorlaatste beschaving, die van de Moren.  Men zegt dat het toen Ben-Oján werd genoemd. De reden daarvoor is men het nog niet over eens, de een zegt dat het de "zonen van oján" betekent ( een Berberse stam ) en de ander meent dat het "huis van de bakker" is.  Hoe dan ook men had hier ook een kasteel ter bescherming van de regio met her en der torens. dat kasteel is totaal vernietigd in 1485 en van die torens staat er nog in de regio een stukje.

Zoals zoveel plekken in Andalusië werd hier in 1571 het hele dorp "gezuiverd" van Arabieren..... en vervangen families afkomstig uit andere delen van Spanje. Het dorpje is een klein dorpje waar het centrum nog steeds de oude Moorse structuur van smalle straatjes heeft bewaard en het hoofdinkomen uit landbouw is en uit de varkensteelt, in dit dorpje maakt men heerlijke hammen, chorizo's en meer. Op weg naar Montejaque komt men hier langs

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant