Bobadilla estacion

Bobadilla estacion

Bobadilla estacion , knooppunt in het centrum van Andalucia

Dit hele kleine dorpje was vroeger een van de allerbelangrijkste plekken in Andalucia. Reden ervoor is het treinstation, dit werd hier gebouwd in 1865 bij de opening van de lijn Cordoba – Alora.

Deze plek is geografisch in het hart van Andalusië en daardoor is het gekomen dat hier het grootste treinknooppunt van Andalucia is ontstaan.

Alle treinen die in Andalucia onderweg waren moesten via Bobadilla estacion. Het dorp werd daardoor een treindorp, de grootste werkgever was de treinmaatschappij genaamd RENFE.

Op weg van Malaga naar bv Ronda kon het zijn dat je hier een overstap moest maken en dan een uur of 3 moest wachten op je verbinding. Het station was zeer druk en als Nederlander die gewend is dat een treinstation met 10 sporen midden in een grote stad ligt een vreemde plek. Bij het verlaten van het station om de tijd te doden in de stad zag je aan het einde van de straat aan de overzijde al de graanvelden..... waarbij snel het besef kwam dat je enkel aan de bar kon gaan hangen in het station....

Nu is het station nog wel een knooppunt maar er stoppen nog maar weinig treinen en de grootste werkgever is het ook niet meer. Desondanks zeker voor treinliefhebbers de moeite waard om indien in de buurt even een kijkje te nemen.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant