Bubíon Alpujarras

Bubíon Alpujarras

Bubíon is een zeer klein dorpje welk hoog in de bergen ligt in de provincie Granada in de bekende Alpujarras.

Dit kleine dorpje behoort tot een van de mooiste gelegen in deze beroemde bergen in Andalucia.

En hoewel het een zeer klein dorpje is gaat ook hier de geschiedenis ver terug in de tijd. In het jaar 383 word voor het eerst deze plek vermeld zijnde een plek waar rond de 100 Romeinen wonen die zich vooral bezig houden met mijnbouw. Er zijn wel al enkele aanwijzingen gevonden dat deze plek al bewoond werd door de Goten maar de eerste echte nederzetting is dus vermeld in 383.

Als je er zelf bent begrijp je best waarom, machtig mooie uitzichten en vruchtbare grond.  In het jaar 710 duikt het dorp weer op in de geschriften en word er vermeld dat er deze keer een 200 Visigoten wonen en het dorp groeit verder in de tijd van de Moren en word uiteindelijk vermeld zijnde het hoofddorp van la Taha de Poqueira. Een taha is een oude administratieve vorm stammende uit de Nazarí tijd in Andalusië waarin het koninkrijk was opgedeeld. Zo een beetje zijnde gemeentes.

Het is die tijd welke de meeste invloed heeft gehad op het huidige uiterlijk van dit dorpje in de Alpujarras. Absoluut de moeite waard om dit samen met Capileira en Pampaneira te gaan bekijken. De foto's zeggen genoeg

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant