Cadiar in de provincie Granada

Cadiar in de provincie Granada

Cadiar is een typisch klein rustig dorpje in Andalusië


Gelegen in de zuidelijke gedeelte van de Alpujarras op een vlak stuk. Eerlijk is eerlijk , er valt weinig te zien, toch heeft ook deze plek een lange historie.

Te danken aan de vruchtbare grond van de Alpujarras waar al duizenden jaren mensen wonen. Maar ook hier beleefde deze regio zijn hoogtij tijdens de nazari periode toen het de graanschuur was voor de hoofdstad Granada. Geschreven word over deze plek het eerst in de XII eeuw waar men spreekt van een kasteel. Nu bijna niets meer van over. Net zoals er bijna niets meer te vinden is uit die tijd. De naam is er wel nog want deze is hoogstwaarschijnlijk een verbastering van een Arabisch woord. Na de verovering van Granada in 1492 viel ook de gehele Alpujarras onder het christelijke bewind en werden de Moren steeds meer onderdrukt met vaker opstanden tot gevolg. De grootste en laatste was in 1568 welke ook zwaar werd neergeslagen. Dit leidde er uiteindelijk toe dat tot 1609 het gehele gebied werd “gezuiverd van Moorse families. Enkel degene die de Spaanse taal aannamen, Spaanse namen gingen aannemen en christelijk werden mochten blijven.

Het dorp leeft momenteel van de landbouw met in hoofdzaak wijnbouw en is het een stil rustig dorp waar de aanwezigheid van die ene verdwaalde toerist snel word opgemerkt :-)

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant