Canjayar in de provincie Almeria

Canjayar in de provincie Almeria

Canjayar is een klein dorp in de provincie Almeria

Deze plek heeft ook weer een hele lange historie, in specifiek gaat hij hier terug tot aan de kopertijd ( chalcolithicum ) van welke men in een nabij gelegen grot meerdere resten gevonden heeft als ook muurtekeningen. 

Natuurlijk zijn net zoals op het gehele Iberische eiland ook hier de Romeinen geweest maar zoals bijna overal was het de "Moorse" tijd welke voorspoed bracht. In het geval van dit dorp spreken we dan over de X en XI eeuw waar veel geschreven word over de Alujarras waar dit dorp bijhoort. Men schrijft er zelfs over een kasteel gelegen in Qansayar....  Dat kasteel is er niet meer maar zeer waarschijnlijk lag dit op de plek boven op een heuvel waar nu een hermitage staat.  Het dorp had vroeger een loodmijn welke zorgde voor een mate van rijkdom maar het was niet voor lange duur, vanaf 1835 wilde men het dorp nieuw leven inblazen middels een wijndruif.

Dat ging goed echter de export naar de verenigde staten stortte in 1924 volledig in en dat leidde tot een crisis welke haast tot nu voortduurt. Momenteel is de landbouw nog wel de hoofd inkomst maar hoofdzakelijk graan , olijven en fruit

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant