Casabermeja

Casabermeja in de provincie Malaga

Casabermeja is een klein dorpje gelegen langs de autosnelweg Malaga Cordoba

Zoals zoveel plekken in Andalusië was er hier al bewoning in het bronzen tijdperk getuige meerdere rotstekeningen elke in de buurt van het dorp gevonden zijn. 

Later , veel later was er op de plek van het huidige dorp een Romeinse villa maar de echte bewoning van deze plek en het latere dorp wordt toegewezen aan de komst van de Moren, dank hun is er hier een dorp gesticht dat weer verlaten werd tijdens de belegering van de stad Malaga door de christelijke soldaten. Het enige uit de Moorse tijd is de in de buurt nog steeds aanwezige wachttoren uit de XII eeuw die helemaal tot aan Malaga kan kijken. Gedurende enige tijd verdwijnt dit dorpje uit de geschriften ( of er bewoning was is onduidelijk ) om weer op te duiken in een brief uit 1509 waar de opdracht gegeven word om deze locatie weer te bevolken. 

Het dorp bleef eeuwen vrij afgezonderd daar en het duurde tot maar liefst 1973 toen de autoweg werd gebouwd waarmee het dorp in een keer heel makkelijk te bereiken was. Los daarvan beef het dorp voornamelijk economisch afhankelijk van de landbouw. Vrij apart is de begraafplaats welke op de lijst van nationale monumenten staat, volgens sommige een van de mooiste van Spanje. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant