Castillo de Locubín

Castillo de Locubín

Castillo de Locubín is een klein dorpje wiens naam doet vermoeden dat er dus een kasteel is.

Dit kleine dorpje gelegen in de provincie Granada in Andalusië heeft zoals zoveel dorpjes een geschiedenis die ver terug gaat. 

Al vanaf de prehistorie was er hier bewoning echter later in de tijd van de Iberische volken en Romeinen ontdekte men vele plekken waar zilver te vinden was en doordat deze plek aan de weg lag er naar toe steeg het strategische belang van dit dorp. Vandaag de dag zijn er enkele resten van deze culturen in de regio nog te vinden.  

Zoals echter op zovele plekken in Andalusië groeide ook her de welvaart met de komst van de Moren. Eerst vooral in de handen van de Mozarabe cultuur , later onder leiding van het koninkrijk in Granada.  Echter doordat het dorp in de grensregio lag van de Moren en de christenen wisselde deze plek nogal wat keren van "eigenaar"....  Vanaf 1341 was het dorp blijvend in de handen van de koningen uit het Noorden van Spanje.  Momenteel ligt in het dorp een kasteel waarvan de naam niet duidelijk is. Dit omdat men in de oude geschriften spreekt van 2 kastelen en aangezien er maar 1 over is gebleven is het niet duidelijk welke dit is.  

Aangezien de naam van het dorp vertaald kasteel van Locubín betekent gaat men bij binnenkomt op zoek naar dat kasteel, afhankelijk waar men binnenrijdt ziet men overduidelijk het kasteel of helemaal niets.....  Hoe dan ook, het centrum is een gigantisch doolhof van kleine straatjes waar men zonder het te merken vaker dat ene smalle steegje passeert dat naar het kasteel leidt, en als men dit gevonden heeft staat men voor een gesloten poort waar men ontdekt dat het een privé woning is geworden..... Het kasteel is dus niet te bezoeken..... Voor de rest is dit dorp een zeer stil dorp waar niet veel te zien is..... behalve de mooie omgeving dan...

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant