Chiclana de la Frontera in Cadiz

Chiclana de la Frontera in Cadiz

Chiclana de la Frontera is een klein stadje gelegen bij de Atlantische oceaan.

Dit Spaanse stadje heeft een historie die teruggaat tot ver in het stenen tijdperk.  Bewijzen ervan zijn dan ook gevonden door de vele resten uit de prehistorie.

Toen wilde men dus ook al aan die mooie kust wonen, wie wil dat niet in Andalusië...

Later kwamen ook hier de grote culturen van de geschiedenis voorbij, Feniciërs, Romeinen en noem maar op. Vlak voor Chiclana ligt het kleine eilandje Sancti Petri genaamd waar de Feniciërs de tempel van Hercules hebben gebouwd. Deze tempel was befaamd in zijn tijd en gezien als een van de wereldwonderen. De tempel word genoemd in een geschrift uit de eerste eeuw voor Christus en men zegt daar dat deze ten tijde van de oorlog rond Troje gebouwd werd. Er word in andere geschriften vermeld dat resten van Hercules hemzelf begraven zouden liggen onder die tempel net als relikwieën van andere helden uit die tijd. Dat de tempel dus van groot belang was getuigt ook dat er vermeldingen zijn dat Julius Caesar hier is geweest en er visie heeft gekregen waarbij hij de wereld zou beheersen en zelfs Alexander de grote zou er geweest zijn.

De tempel zelf staat er niet meer, hij is in verval geraakt tijdens het Visigoten tijdperk Vanaf IV eeuw na Chr. In geschriften van de Moorse tijd duikt de tempel weer op en wordt er gesproken over de vernietiging ervan. Later heeft men genoeg resten gevonden om te bewijzen dat er inderdaad iets heel belangrijks geweest is op dat eiland. Te bezichtigen in het museum in Cadiz stad

Overigens is Chiclana de la Frontera zoals het heden ten dage bestaat opgericht in 1303 en dank zijn strategische goede ligging zijn de eeuwen goed geweest voor deze regio. men kon vanuit hier namelijk makkelijk handel drijven met Afrika en via Cadiz met de Amerika's

Chiclana heeft wel flink te lijden gehad in de oorlog met Frankrijk want in 1811 vochten hier meer dan 40.000 soldaten met elkaar.

Uiteindelijk kwam ook dat weer ten einde en vanaf toen ging het weer beter, zelfs in 1876 kreeg men stadsrechten.

Nu ligt dit stadje gelegen bij een van de mooiste kusten van Andalusië, die van de Costa del Luz. Men kan hier lekker relaxen. Wonderschone rustige stranden , mooie omgeving en fantastisch eten maakt het verblijf compleet.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant