Durcal in de provincie Granada

Durcal in de provincie Granada

Durcal is een klein dorp in de provincie Granada

Deze plek lijkt op het moment niet zo interessant maar het heeft een historie die ver terug gaat in de tijd.

Men heeft meerdere resten gevonden uit het neolithische tijdperk van zo een 6500 jaar geleden.  Zoals eigenlijk overal in Spanje waren ook hier de Romeinen aanwezig, getuige niet enkel de gevonden scherven en munten maar zelfs een Romeinse villa is gelokaliseerd, maar ook zoals overal is de Moorse tijd toch weer die met de meeste invloed geweest. Er bevond zich hier een klein fort waarvan nu bijna niets meer van over is en nog een versterkte toren ( enkele resten nog te zien ) .Deze plek was van strategisch belang doordat het lag langs de hoofdweg van Granada naar Motril. Reden van de zwaar gehavende Moorse vestingwerken is de laatste grote opstand van de Moriscos, de nazaten van de Moren. De christelijke koningen maakte nu voor eens en altijd korte metten en na een zware strijd werd andalucia bijna in zijn geheel "gezuiverd" van de nog aanwezige Moriscos en vervangen door christenen uit andere delen van Spanje. ( 1571 )  ,

Hierna begon een donkere tijd voor het dorp, de nieuwe inwoners waren met weinig en moesten opnieuw beginnen. Het dorp ontwikkelde zich tot zoals het heden nog is een vooral op landbouw gericht maar ook een beetje industrie.  Dank de ligging langs de nationale weg ondanks de iets verderop gelegen autosnelweg.  

Monumenten vind men behalve de resten van de Moorse forten niet veel, de kerk is gebouwd in 1546 door eerst een oude moskee uit breiden om vervolgens er een nieuw gebouw bovenop te zetten... jammer . Daarnaast is er ook nog een hermitage XVIII eeuw.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant