El Coronil in de provincie Sevilla

El Coronil in de provincie Sevilla

El Coronil is gelegen in de provincie Sevilla in het zuiden van Spanje

Dit kleine dorpje met een ongeveer 5500 inwoners is best verrassend, vonden wij dan... Ofschoon er al bewoning is in dit gebied van voor het bronzen tijdperk en er heel veel resten gevonden zijn uit de Romeinse tijd is het dorp zelf gesticht in 1381 en is de huidige oudste structuur en gebouwen uit hoofdzakelijk de XV eeuw. 

Later in de XVIII eeuw beleefde dit dorp zijn hoogtij dank de vele agrarische producten uit de regio.  Toen woonden er wel 10.000 mensen hier. 

Het dorp is een mooi dorpje. Er staat zelfs nog een klein kasteel in het midden van allerlei woningen. Dit kasteel , wat er van over is, stamt uit de XIV eeuw ofschoon al veel eerder hier een wachttoren stond tijdens de pre Romeinse tijd. De Moren maakten dankbaar gebruik van de bestaande constructie en breidden deze uit in de XI eeuw . Later in de XIV eeuw werd het weer verbouwd , gerestaureerd tot een moderne vesting. Later in de XX eeuw zijn er veel delen verloren gegaan bij uitbreidingen van allerlei huizen. El Coronil staat vol met huizen uit de XVIII eeuw en is mooi om even door te wandelen en ergens een koffietje te drinken :-)  Overigens staat er net buiten het dorp ook nog een oud kasteel.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant