Fuente de Piedra

Fuente de Piedra

Fuente de Piedra ligt op 73 kilometer van de bekende Spaanse stad Malaga.

Er wonen niet zoveel mensen, rond de 2500 in 2017. Dank de aanwezige laguna was er hier al menselijke bewoning sinds de oertijd. De Romeinen noemden deze plek in de III eeuw na Christus al  "Fons Divinus".

Dit door een bron welke heilzame eigenschappen toegekend werd.  In 1461 word dit dorp veroverd door de Spaanse christelijke koningen en per direct word iedereen verjaagd waardoor het tot maar liefst 1547 onbewoond blijft. Dan komt het in de buurt gelegen Antequera op het idee om zieken naar deze plek te verplaatsen om gebruik te maken van die heilzame bron. Dit zorgde voor economische voorspoed doordat meer en meer mensen hier heen kwamen in de hoop dat ze beter werden. Toen ontstond de naam Fuente de Piedra ( bron van steen )  Enkele eeuwen later na periodes van droogte werden veel mensen ziek waardoor uiteindelijk het dorp een slechte naam kreeg en in 1959 besloot men die bron dicht te gooien. Uiteindelijk heeft men deze in 1983 weer begonnen in orde te krijgen om uiteindelijk deze werkend te hebben en zelfs in het logo van het dorp is opgenomen.

Momenteel is het dorp economisch "afhankelijk" van de wijn en olijvenbouw en ook wel van toerisme dank de laguna die net buiten het dorp ligt.

Er zijn dan ook rondom het dorp de nodige mogelijkheden om te overnachten. 
Prijzen, reviews, actuele informatie en beschikbaarheid in en om Fuente de Piedra

fuente de piedra foto booking.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant