Gergal in de provincie Almeria

Gergal in de provincie Almeria

Gergal is een klein dorpje gelegen in de Spaanse provincie Almeria

Het is maar een klein dorpje dat langs de nieuwe autosnelweg A 92 ligt en waar men waarschijnlijk met 120 km langsrijdt tot men hoog boven het dorpje een intact kasteel ziet liggen en dan snel de afslag neemt.

Dan blijkt dat het dorpje zelf zeer rustig is en iedereen die je tegenkomt verbaast opkijkt dat je er bent :-) . Het dorp is klein en behalve de nauwe straatjes en de oude kerk is er weinig te zien in dit dorp waar toch al de eerste bewoning in de prehistorie was en ongeveer alle andere grote culturen hier ook passeerden. Het dorp zelf op deze plek is waarschijnlijk gesticht in de Moorse tijd waarbij men bescherming genoot van een kasteel dat over het dorp uitkijkt.

Dit kasteel werd na de verovering door de christenen tezamen met meerdere dorpen geschonken aan de markies voor zijn deelname aan de oorlog. Het bleef in de "familie" en werd in de XVII verbouwd naar "moderne" eisen. in 1940 stierf de laatste eigenaar zonder erfgenamen en kwam het in bezit van de gemeente welke het in 1972 per opbod verkocht.. Voor een habbekrats kocht iemand het en is het nu een privé woning...... Van buiten ziet het er goed onderhouden uit enkel de twee leeuwen aan de poort doen een beetje afbreuk.. vind U ook ? ( zie foto's ) 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant