Jimena de la Frontera

Jimena de la Frontera

Jimena de la Frontera is een klein dorp gelegen in het groene zuiden van Andalusië

Met reden dat op deze plek al sinds duizenden jaren mensen wonen. De regio is groen en vruchtbaar en vandaag de dag ook een pluspunt , zeer mooi ;-) .

 Dank de ligging zijn de grote culturen ook hier voorbij gekomen zoals onder andere de Turdetani, Grieken, Carthagers, Feniciërs, Iberiërs , Germanen , Romeinen, Byzantijnen en de Moren .  Niet lang nadat de Moren in 711 op het vasteland van Spanje kwamen vestigden ze zich hier ook en logischerwijs werd op de heuvel een burcht gebouwd of beter de bestaande structuren aangepast aan de tijd... De Romeinen hadden hier natuurlijk ook al een vesting staan. . Detail is dat men natuurlijk toen al duurzaam bezig was middels hergebruik van materialen... Naast een ingang van de burcht ziet men duidelijk een steen met Romeinse inscripties. 

Onder aan de heuvel bevind zich het huidige Jimena de la Frontera.  De la Frontera komt van het feit dat het op een bepaald ogenblik gedurende de veldtocht van de Spaans christelijke koningen na de nodige veroveringen op de grens kwam te liggen tussen beide rijken.  Gedurende de nodige jaren werd er flink strijd geleverd en kwam het kasteel de ene keer in christelijke handen en de andere keer weer onder Moorse bewind. Tot uiteindelijk in 1456 het definitief was veroverd.  Lange tijd bleef het stil tot bij de strijd met de Britten Gibraltar viel en door de ligging deze plek strategisch belangrijk werd. Men bouwde zelfs hier een fabriek om kanonnen te maken welke hard nodig waren... Wederom wat later in de onafhankelijkheidsstrijd met de Franssen werd het kasteel opgelapt om weer dienst te doen.  Het dorp zelf is mooi en vol met oude typische Spaanse huizen en kerken van rond de XVI eeuw en later. Kortom een bezoekje waard.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant