Jimera de Libar

Jimera de Libar

Jimera de Libar is een van de vele kleine dorpjes in de provincie Malaga

Er wonen net maar een ongeveer 400 personen die wel kunnen genieten van het vele natuurschoon waar dit dorpje midden in ligt. De vallei waar het witte dorpje zich bevind is in het hart van de Guadiaro vallei , een van de mooiste van het vele natuurschoon van de Regio Ronda.

Het dorp is een beetje opgedeeld in 2 delen. Hoog gelegen het originele dorp zoals we de dorpjes kennen in Andalusië en beneden in de vallei een ander deel dat later is gebouwd rondom het station van Jimera. Hier beneden in het dal loopt namelijk een spoorlijn waar soms nog een trein voorbij komt. Deze spoorlijn werd hier voor het eerst in bedrijf genomen in 1892 om het centrum van Andalusië te verbinden met de stad Algeciras aan de Spaanse kust.

estacion jimera de libar 05

Het dorp zelf duikt pas in de 17 e eeuw op in de boeken maar de regio is zeker al veel eerder bewoond geweest gezien de resten die men gevonden heeft welke helemaal teruggaan tot aan het bronzen tijdperk.  Het kan eigenlijk ook niet missen dat hier altijd bewoning is geweest, wie deze regio bezoekt zal ontdekken dat hier alles aanwezig is. Een oase van rust midden in de natuur. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant