La Puebla de Cazalla

La Puebla de Cazalla

La Puebla de Cazalla is een dorp in de provincie Sevilla in de Spaanse regio Andalusië

Vlakbij ligt een rivier genaamd Corbones en die is waarschijnlijk ook de reden waarom op en rond deze plek al sinds het neolithicum al de mens hier aanwezig is.  Er zijn tig resten gevonden uit die tijd en ook latere.

Van echte nederzettingen is pas sprake vanaf zo de VII eeuw voor de jaartelling in de regio van het kasteel op een ongeveer 9 kilometer van het dorp. Daar waren nederzettingen van de Iberiërs welke hier aan landbouw deden en zo zorgden voor voorspoed. Uit de derde eeuw voor Christus heeft men munten gevonden welke uit Cartagena stamden en zo dus ergens een contact bestond hiermee. handel ? . 

Het kasteel , wat er nog van over is, denkt men van dat dit ooit de plek was waar een toren stond welke de Iberiërs overal geplaatst hadden om zich te kunnen verdedigen tegen aanvallen van die eerder genoemde Cartagenen.  Uiteindelijk werd het gebied zo vanaf de eerste eeuw voor Christus Romeins van welke natuurlijk ook de nodige resten zijn gevonden.  Na hun kwamen de visigoten welke uiteindelijk bij de slag om guadalete in 711 verslagen werden door de Omajjaden. Vanaf toen zijn de "moren" heel wat eeuwen aanwezig geweest. Uit die tijd stamt vermoedelijk ook de naam van deze plek. Men meent dat de Moorse vesting de naam Cazaba of Cazalla had en puebla is bevolken.... aldus de theorie.  In 1240 werd deze plek veroverd door Fernando III , in de geschriften heet deze plek Cazalla en ook Cazalla de la Frontera ( frontera is grens ). pas in 1502 krijgt men Puebla erbij, aldus Puebla de Cazalla.  Later is er zelfs een vermelding ontdekt dat Cervantes , de schrijver van de bekende Don Quijote hier enkele maanden is geweest.  Het dorp heeft in zijn verdere historie gezorgd voor beroemde stierenvechters maar ook de nodige flamenco zangers.  Dat laatste heeft ervoor gezorgd dat er hier vaak een flamenco festival word gehouden waar de bekende namen dan niet ontbreken. Het dorp zelf is heden ten dage vrij rustig en heeft een paar monumenten die de moeite waard zijn. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant