La Rabita aan de kust van Granada

La Rabita aan de kust van Granada

La Rabita aan de kust van Granada

Dit kleine dorpje ligt direct aan de zee en heeft bijna meer strand dan bewoning. Doordat het ligt in een gebied waar veel kassenbouw plaatsvind zal men aan de ene zijde veel rotsen zien en aan de andere zijde van het dorp enkel kassenbouw.

Het dorpje , cq plek is waarschijnlijk al uit de tijd van de Feniciërs ofschoon de meeste resten stammen uit de Romeinse en Moorse tijd. Veel is er niet geschreven over dit dorp. Ergens in de XII eeuw is er een vermelding over een haven op deze plek Na de laatste grote opstand van de Moriscos werd ook dit dorp “schoongeveegd” en bleef het lange tijd onbewoond en was het pas tot de XVIII eeuw voordat er weer bewoning kwam, doordat familie van de soldaten op het kasteel zich vestigden bij dit kasteel.

Momenteel is het dorp vooral afhankelijk van de kassenbouw en een klein beetje van toerisme wat vooral Spaans is. Het dorp verdient geen schoonheidsprijs en is dus niet echt de moeite om extra naartoe te gaan, maar indien in de buurt is het geen slechte plek om op het strand te gaan liggen, dat is mooi en erg stil :-)

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant