Lentegí in de provincie Granada

Lentegí in de provincie Granada

Lentegí is een klein dorp in de provincie Granada

Lentegi ligt in het bergachtige gebied van de provincie Granada.  Er zijn resten gevonden uit het bronzen tijdperk dat er hier al bewoning was.  Op zich niet slecht gekozen want het is bosrijk met water genoeg en de zee ligt niet zo heel ver, 20 kilometer. 

Het dorpje verschijnt al heel lang geleden in de geschriften , in het jaar 941 werd over deze plek geschreven genaamd Qazyaal Intisa , deze naam verbasterd in de geschriften gedurende de eeuwen naar Alentexit, Lentexit, Lentexi en als laatste het huidige Lentegi. De plek was dank de irrigatie technieken van de Moren zeer vruchtbaar geworden en bestond uit een redelijk aantal woningen inclusief een moskee. Helaas is die in 1541 afgebroken om op die plek de huidige kerk te bouwen...  In 1572 werd het gehele dorp "vervangen" door christelijke Spanjaarden uit elders nadat na de laatste grote opstand van de moriscos ze uit Spanje verbannen werden. Vanaf toen verliep het leven kalmpjes in het dorp met niet al te veel inwoners maar rond 1970 nam de subtropische vrucht zijn intrede welke zijn kweek zorgde voor een betere economie en meer inwoners.  

 

Het dorpje ligt zeer rustig maar midden in de natuur. Hierdoor geliefd bij rustzoekers en wandelaars. Er is zelfs een enkele mogelijkheid tot overnachten in het dorp. 

Prijzen, reviews, actuele informatie en beschikbaarheid in Lentegí

lentegi foto booking.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant