Medina Sidonia in de provincie Cadiz

Medina Sidonia in de provincie Cadiz

Medina Sidonia ligt in het uiterste zuiden van Andalucia bij de Costa del Luz vlakbij een andere zeer mooie stad Vejer de la frontera genaamd.

Ook medina heeft een historie die wel 3000 jaar terug gaat. In de prehistorie was er al bewoning. Later zijn er ook hier de grote culturen voorbij gekomen.

De Feniciërs kwamen op een een plek die Asido werd genoemd en vanuit daar denkt men dat de huidige naam stamt. Tijdens de Feniciërs verbasterde de naam Asido naar Sidón welke al meer lijkt op de huidige naam.

Later kwamen ook hier de Romeinen zich vestigen welke zorgde voor een flinke uitbreiding niet alleen in bewoners maar ook in groei op alle andere gebieden. Van die tijd zijn er de nodige resten achtergebleven die men kan bezoeken

Hierna kwamen de Byzantijnen welke ook hun invloed hebben achtergelaten op deze regio, echter de grootste invloed waren ook hier weer de Moren welke vanuit het Afrikaanse continent het huidige Spaanse vasteland veroverden en hier tot het jaar 1267 heersten.

Na de moren kwamen de christenen die de meeste van de huidige historische gebouwen hebben gebouwd. Medina Sidonia werd dan ook een belangrijke stad in de middeleeuwen.

Anno 2014 is het een stadje dat een rustig bestaan kent. Enkele historische gebouwen zijn te bezoeken zoals bijvoorbeeld de resten van het Romeinse fort , de kathedraal , resten van het Moorse fort en middeleeuwse vestiging en meer. Het oude historische centrum is klein maar mooi en door de hoge ligging van Medina Sidonia zijn de uitzichten ook de moeite.

Kortom , in de buurt en het bord Medina Sidonia duikt op ? , ga er heen, is de moeite

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant