Mojácar in de provincie Almeria

Mojácar in de provincie Almeria

Mojácar is een dorp aan de kust van Almeria

Dit Spaanse dorp ligt hoog bovenop een heuvel en heeft een zeer lange geschiedenis die terug gaat naar de prehistorie. De regio is rijk aan vondsten uit de oude steentijd ( Paleolithicum ) en daarna het Neolithicum.  Later kwamen hier de Fenisiërs aan land en vestigden zich hier net als de grieken want de regio bleek rijk aan allerlei metalen. 

Gezien de lokatie vanaf de Middelandse zee een van de eerste plekken waar men aankwam vanuit het oosten.  De Grieken gaven het een naam,Murgis-Akra . Natuurlijk zijn de Romeinen ook hier aangekomen wegens diezelfde reden als voorgaande culturen, zo rond de derde eeuw voor Christus. De Griekse naam verbasterde naar Moxacar. Net als de Barbaren, visigoten en zo verder tot de Moren ook hier zich vestigden ergens rond de VIII eeuw. Zij noemden de plek Muxacra en ze kwam onder het bestuur van het kalifaat van Damascus ! . Later werd dat het kalifaat van Cordoba.. Door allerlei onderlinge oorlogen viel het later onder het bewind Granada en bouwde men in de regio allerlei versterkingen om zo weerstand te bieden tegen de oprukkende Spaanse christelijke koningen. Dit was uiteindelijk toch voorbij en in 1488 werd het veroverd.  

Momenteel is het dorp een behoorlijke toeristische plek en dankt een groot deel van zijn inkomen aan deze bron van inkomsten. De nabij gelegen stranden zijn ideaal en er zijn behoorlijk wat hotels, vele bezoekers bezoeken dan ook Mojácar en genieten van de smalle mooie straatjes en natuurlijk het mooie uitzicht vanaf de top.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant