Moron de la Frontera in de provincie Sevilla

Moron de la Frontera in de provincie Sevilla

Moron de la Frontera is een klein stadje in de provincie Sevilla

De regio was al bewoond duizenden jaren geleden getuige enkele hunebedden die in de regio gevonden zijn. De eerste echte tekenen van een nederzetting was in de Romeinse tijd waar een schrijver melding maakt van een plek genaamd Arunci.

Men denkt zelfs dat deze naam afkomstig is van een eerdere Keltische nederzetting. Los daarvan weet men zeker dat er nog eerder ook de Feniciërs zijn geweest dankzij vele vondsten dan die Cultuur.  In ieder geval nadat de Romeinen waren verslagen namen de Visigoten het "stokje" over en bouwden hier een kerk op de plek waar de huidige kerk staat waarvan men aan de resten die men vond kon bepalen dat dit de oudste resten van een kerk in Spanje waren. 

Na de Visigoten kwamen de Moren en zorgden ook hier voor de grootste groei in zowel populatie als ook rijkdom. Zij bouwden op de berg waar al een Romeins fort stond een sterker en modernere burcht.   Zij waren het ook welke de "oorzaak" zijn van de huidige naam.  Ergens rond 40 v Chr werd deze plek door de Griekse schrijver Strabo bezocht en deze noemde deze plek Mourol , een naam welke door de latere Moren eerst Al Mourol werd genoemd wat men later veranderde in Moron. De la Frontera kwam later toen ze langere tijd aan de grens lagen tussen het christelijke Spaanse rijk en het Moorse rijk in Granada. Dus Moron de la Frontera. 

In 1294 werd de stad veroverd door de Legers van de Spaanse koningen en zo kwam het onder bewind van Sevilla.  Het kasteel werd verbouwd tot verblijf van de diverse markiezen om uiteindelijk vanaf de XVII eeuw in verval te geraken. Veel later tijdens de Franse tijd werd het kasteel door de troepen van Napoleon bezet welk toen men verslagen was het kasteel opbliezen en zo er niet veel meer van over was.  De economie van deze kleine Spaanse stad is deels afhankelijk van de landbouw en ook deels van de luchtmachtbasis welke hier vlakbij ligt. De stad heeft een best mooi klein oud centrum dat best de moeite loont om te bezoeken als men in de buurt is. 

De foto's zeggen genoeg 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant