Pinos del Valle

Pinos del Valle

Pinos del Valle is een klein dorpje in Andalusië

Het huidige dorp bestaat eigenlijk uit een samenvoeging van 2 dorpjes. een hoger gelegen en dus ook lager gelegen deel. Beide met een eigen kerk.

Het lager gelegen deel , barrio bajo is het deel waar vroeger de Moren een nederzetting hadden. Het hogere deel is eigenlijk ontstaan omdat daar de koninklijke weg liep richting Motril en dus strategisch goed gelegen. Er vonden hier in de regio enkele veldslagen plaats waarvan de bloedigste in april 1491 bij de brug van Tablete ( meer info ) . 

Na de val van Granada werden de Moren met rust gelaten maar gaan de jaren vorderden werden ze meer en meer onderdrukt wat dan ook leidde met regelmaat tot opstanden. Uiteindelijk was de laatste grote opstand in 1568 de bekende druppel waardoor uiteindelijk besloten werd om ook deze regio op te schonen van Moren en te vervangen door christenen.  Vanaf ongeveer die tijd begon men hier met wijnbouw wat hun goed verging , echter zoals bijna in heel andalucia werd in de XIX eeuw bijna alle druiven ziek en kwam er een einde aan de wijnbouw. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant