Pujerra in de provincie Malaga

Pujerra in de provincie Malaga

Pujerra is een van de kleinste witte dorpen in de provincie Malaga

Op ongeveer 25 kilometer van de bekende stad Ronda ligt dit kleine dorp ten midden van de groene vallei genaamd el valle de genal.  Dit dorp is waarschijnlijk gesticht door Berbers die bij de eerste Moorse invasie behoorden 

Toen in mei 1485 het nabije sterke Ronda in handen viel van de Spaanse christelijke koningen gaven de bewoners van dit witte dorpje zich over onder de conditie dat ze converteerden tot het christendom ( ze werden dan Mudejar / Moriscos genoemd ). Na de laatste opstand van de Moriscos werd ook deze streek herbevolkt en bouwde men de huidige nog steeds bestaande kerk. 

Het dorp is weinig meer van bekend behalve dan dat er een legende is over een Gotische koning genaamd Wamba.  Hij was een boer uit de regio en toen er een "vacature" was voor koning werd hij aangewezen voor die functie. Hij wilde niet maar werd gedwongen om de functie op zich te nemen. Tijdens de inval van de Moren zouden die gepoogd hebben het dorp in te nemen waarop hij de hulp van iedereen inriep om te vechten. Er waren meerdere die niet wilden en middels een list werd Koning Wamba afgezet en werd het dorp ingenomen.

Het dorp ligt in een kastanje rijk gebied en dit zorgt dan ook voor een van de grootste inkomsten. Daarnaast door zijn mooie natuurrijke ligging is het gebied populair als wandelgebied. 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant