Roquetas de Mar in de provincie Almeria

Roquetas de Mar in de provincie Almeria

Roquetas de Mar is een kustplaats gelegen in de provincie Almeria

hoewel men denkt dat het stamt uit de Romeinse tijd aan de hand van verbasteringen van woorden weet men zeker dat in 1573 het al bestond omdat er toen geschreven werd over de plek bij het kasteel als las Roquetas. 

In 1916 heeft men de Mar er aan toegevoegd omdat er steeds verwarring was met een gelijknamige plek in het noorden van Spanje. Dank de ligging direct aan de zee werd het al bezocht door de Feniciërs en de latere Romeinen. Deze bouwden hier een nederzetting en produceerden hier zout en daardoor ontstond een visindustrie waar men de voor toen zo belangrijke Garum produceerde welk geliefd was in heel het Romeinse rijk.  De latere Moren verstevigden hier de vestigwerken en maakte gebruik van de vruchtbare landen in het binnenland. Toen het werd veroverd in 1489 werden de vestingen weer gebruikt ter verdediging van de kustlijn. 

Langzaam breidde het zich uit en ergens rond 1737 ontstond het huidige dorp zijnde een vissersdorp. In 1963 begon men hier in de regio met kassenbouw welke zorgde voor een economische boost en toename van het aantal inwoners.  Later zorgde het toerisme voor de rest. Vandaag de dag is het een redelijk druk bezochte plek waar veel hotels liggen dichtbij de mooie stranden.  Voor strandliefhebbers een ideale plek. Hotels genoeg dus.

Prijzen, reviews, actuele informatie en beschikbaarheid Roquetas de Mar

 roquetas de mar strand

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

maak als eerste een opmerking.

Schrijf hier iets...
schrijf als een gast

Ook interessant